JBN randori competitie groot succes

JBN randori competitie bij AV weerbaarheid

De JBN Randori Competitie is een competitie, ontwikkeld door de Judobond Nederland en speciaal voor beginnende en recreatieve judoka’s van verschillende clubs. In een kort tijdsbestek (ongeveer 1,5 uur) maken de kinderen zoveel mogelijk wedstrijden, ook wel randori’s genoemd. Randori is een soort ‘sparren’, een trainingsvorm die kinderen voorbereid op wedstrijden. Kinderen gaan met elkaar judoën in randori vorm waarbij iedereen na afloop met een lach op zijn gezicht naar huis gaat.


Het grote voordeel van randori is dat de kinderen minder druk ervaren om te winnen of verliezen. Ze zijn op een andere manier bezig met de wedstrijd, wat uiteindelijk onbewust zorgt voor een betere ontwikkeling in techniek en plezier.

De JBN Randori Competitie bestaat uit poules ingedeeld op leeftijd, gewicht en judo-ervaring van de judoka. De randori wedstrijden kennen een netto speeltijd van 2 minuten, waarbij er geen score wordt bijgehouden en de wedstrijd niet vroegtijdig stopt vanwege een ippon. De judoka’s beslissen zelf wie de randori wint. Afgelopen zaterdag is de eerste ronde georganiseerd in de dojo van AV weerbaarheid in Aalten waar zo’n 30 judoka’s aan mee hebben gedaan. 

Tijdens de JBN Randori Competitie zijn er waarnemers aanwezig in plaats van scheidsrechters. De voornaamste taak van de waarnemer is het controleren dat de gedrags- en veiligheidsregels gewaarborgd blijven. De waarnemer heeft ook een adviserende stem indien de judoka’s niet zelf kunnen bepalen wie de winnaar is.

Beloning
De judobond is net als AV weerbaarheid van mening dat het belonen van de kinderen heel erg belangrijk is om het enthousiasme erin te houden. Daarom krijgen de judoka’s na elke competitie dag een sticker die ze op een stickervel kunnen plakken en na deelname aan de hele competitie krijgen ze een mooi aandenken mee naar huis. Eigenaar/judoleraar Adriaan Veldboom kan terugkijken op een geslaagde middag waarbij iedere judoka een positieve wedstrijdervaring heeft opgedaan. 

Deel dit bericht met anderen:

Vorig bericht
AV weerbaarheid aangesloten bij de Judobond Nederland
Volgend bericht
Japanse Dag
Meer berichten

roosterwijziging

Beste sporters, ouders en verzorgers, De meivakantie zit er weer op en vanaf morgen gaat het reguliere rooster weer van…
Lees meer

Dojo kamp 2024

Afgelopen 2 jaar hebben we elk jaar weer veel plezier weten te maken met het dojokamp, daarom dit jaar is…
Lees meer