Aanbod

AV weerbaarheid voor training en coaching op het gebied van judo, zelfverdediging en (mentale) weerbaarheid. Bekijk hier ons aanbod en neem gerust contact op voor een training op maat.

AV weerbaarheid verzorgt budolessen en sportlessen voor jong en oud in Aalten en Haaksbergen. Budo is een verzamelnaam voor verschillende oosterse krijgskunsten en enorm goed voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen en draagt bij aan een positiever zelfbeeld. Het bevordert de motorische eigenschappen van een ieder en judo leert je om jezelf onder controle te houden. Discipline, samenwerken, vertrouwen, respect en weerbaarheid staan hoog in het vaandel bij AV weerbaarheid. AV weerbaarheid is aangesloten bij de Judobond Nederland en in het bezit van een keurmerk. Judoleraar Adriaan is rijkserkend judoleraar B en in het bezit van de 3e dan. Daarnaast is Adriaan ook lid van de Nederlandse Vereniging voor Judo en Jiu Jitsu Leraren.

Het is duidelijk dat zinloos geweld en andere vormen van agressie een hot issue zijn in onze samenleving. Je kunt de krant niet open slaan of je wordt geconfronteerd met een verhaal waar agressie en geweld de boventoon voeren. Het is daardoor dat mensen onverwachts met agressie te maken krijgen en gedwongen worden om te handelen. Als gevolg hiervan:

 • Heerst er een gevoel van onveiligheid
 • Weten mensen niet goed hoe te handelen in een bedreigende situatie
 • Voelen mensen zich onzeker
 • Door de onzekerheid stralen mensen kwetsbaarheid uit
 • Mensen durven niet in te grijpen bij noodsituaties
 • Meer mensen lopen de kans slachtoffer te worden

Het is daarom absoluut noodzakelijk dat mensen leren om zichzelf te verdedigen en bewust te handelen in noodsituaties. Geen enkele situatie is hetzelfde, maar de basis van de zelfverdediging is wel altijd toepasbaar. Het P.S.D-zelfverdedigingsprogramma duurt 10 weken en laat verschillende elementen van zelfverdediging naar voren komen:

 1. Eigen vaardigheid van het technische trainingsprogramma
 2. Kennis over de theorie omtrent weerbaarheid en zelfverdediging
 3. Preventie en bewustwording
 4. Verbaal handelen
 5. Fysiek handelen

In al deze elementen is het belangrijk om bewust te worden van jezelf; hoe overzie je en handel je in een bepaalde situatie. Daarnaast zijn proportionaliteit en kennis van de geweldspiraal essentieel. In elke zelfverdedigingssituatie ben jijzelf de belangrijkste factor. Dit geldt zowel voor het mentale als het fysiek aspect van de situatie en is van groot belang voor het oplossen van ongewenste situaties. Deze aanpak staat centraal in elke P.S.D-cursus en is de reden dat er in een P.S.D-cursus aan beide aspecten evenredige aandacht wordt geschonken. Zo’n complete psychofysieke benadering is uniek in deze context.

Een training speciaal ontwikkeld voor organisaties waar het doel is om medewerkers te trainen en te leren hoe om te gaan met spannende en bedreigende situaties. Deze methode is erop gericht zonder pijnprikkels te werken en de verbinding met bijvoorbeeld de cliënt te behouden, zodat de relatie intact wordt gehouden en nog beter aansluit op de nieuwe wet zorg & dwang.

Het beweegprogramma voor de 60-plusser die fitter en mobieler wil worden. Dit speciale programma is ontwikkeld door een fysiotherapeut en bewegingsagoog en wordt in groepsverband aangeboden. Het traject is ervoor bedoeld om de stabiliteit en mobiliteit te vergroten. Daarnaast is er naast spierversterkende oefening ook aandacht voor het veilig leren vallen en weer opstaan. Kort samengevat: we doen allerlei leuke activiteiten om de fysieke en mentale weerbaarheid te vergroten. Neem contact op om te informeren wanneer er een nieuwe groep start.

Bij Zeker Bewegen van Judo Bond Nederland (JBN) leer je van gecertificeerde instructeurs om vallen zo goed mogelijk te voorkomen. Ook leer je hoe je veilig valt en hoe je weer snel opstaat na een val. In een cursus van 6 wekelijkse lessen oefen je een aantal terugkerende thema’s: balans en mobiliteitsoefeningen, zijwaarts vallen, voorwaarts rollen, voorwaarts vallen, achterwaarts vallen én opstaan.

Regelmatig verzorgd AV weerbaarheid projecten op school. Dit kan een eenmalige workshop zijn, maar ook een lessenreeks. In samenspraak met de school wordt gekeken welke waarden de school belangrijk vind en hoe de judolessen daar op afgestemd kunnen worden. Tevens worden de lessen zoveel mogelijk afgestemd op de reguliere gymtijden.

Judo op school heeft als doel basisschoolleerlingen judo te laten ervaren en hen enthousiast te maken voor de judosport, zodat zij doorstromen naar de lokale aanbieder en zo structureel blijven bewegen. Dit is ook mogelijk voor het voortgezet onderwijs.

Boksend Opvoeden is een mentale, fysieke en emotionele training voor jong en oud waarbij men leert om te gaan met stressvolle situaties door middel van gronden, focus behouden en zelfbeheersing te ontwikkelen.

Boksen is een sport die een unieke meerwaarde biedt voor de ontwikkeling van het kind. Boksen bevat waarden die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Door middel van boksspellen en het aanleren van bokstechnieken stimuleren we het zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, weerbaarheid en wederzijds respect. Dit programma verbetert de mentale, fysieke en sociale kracht van iedereen!

Aanmelden: via info@avweerbaarheid.nl of bel 06 – 29 81 70 71

 

Wil je een keer een ander kinderfeestje? Dan ben je bij AV weerbaarheid op het juiste adres. Van conditietraining tot bokstraining, van bootcamp tot zelfverdediging. 
AV weerbaarheid maakt een op maat gemaakt sportief programma voor kinderen wat bestaat uit een combinatie van een mix van verschillende disciplines uit de oosterse krijgskunst en diverse spelvormen. Dit staat garant voor een dosis plezier en een voldaan gevoel na het kinderfeestje. De kosten voor een kinderfeestje bedragen € 115,- voor 2 uur fun inclusief wat lekkers en drinken voor een groep kinderen van maximaal 12 kinderen.

Lifecoaching door AV weerbaarheid: zet je terug in balans. 

In ons leven kennen we moeilijke momenten. We krijgen tegenslagen te verwerken en moeten soms lastige keuzes maken. Dit kan ons uit balans brengen. Een lifecoach kan je helpen om meer veerkracht te ontwikkelen en helder te krijgen hoe je verder wil door je vaardigheden te leren waardoor je het leven beter aan kan.  

Afhankelijk van de vraag of het probleem waar je mee komt, zal ik je trainen in het flexibeler omgaan met rotsvaste overtuigingen die je in de weg zitten en daardoor stress veroorzaken. Ook kan ik samen met jou in kaart brengen wat jouw belangrijkste waarden precies zijn en je daar meer naar kunt gaan leven.  

Uit balans geraakt? Laten we werken aan jou persoonlijke groei: 

 • Vergroten van je zelfvertrouwen 
 • Assertiever worden 
 • Eigen grenzen leren bewaken 
 • Rust in je hoofd vinden 
 • Ontdekken eigen kwaliteiten 
 • Energieker voelen 

Het is tijd om te luisteren naar je eigen lichaam en je eigen gevoel.  

In de coaching gesprekken luister ik zorgvuldig naar je en samen onderzoeken we waar het probleem echt zit en hoe jij dat het liefst zou willen oplossen. Ik bied je handvatten om daar te komen waar jij wil zijn, zo dicht mogelijk bij je authentieke zelf.  

FitBoxing is een groepstraining waarbij bokstechnieken gecombineerd worden met kracht- en conditie oefeningen. Omdat de nadruk niet op de vechtsport ligt kan iedereen zonder ervaring in de vechtsport hier ook aan mee doen.

Je traint in een klein groepje alle spiergroepen om lekkerder in je vel te zitten. Of je nu sterker wil worden, af wil vallen of gewoon even lekker een uurtje recreatief bezig wil zijn, FitBoxing heeft het allemaal.

Kijk op het lesrooster naar de dagen en tijden en haak gerust een keertje aan.