ZekerBewegen informatie bijeenkomst

Bij ZekerBewegen leer je van gecertificeerde instructeurs om vallen zo goed mogelijk te voorkomen. Ook leer je hoe je veilig valt en hoe je weer snel opstaat na een val. In een cursus van 6 wekelijkse lessen oefen je een aantal terugkerende thema’s: balans en mobiliteitsoefeningen, zijwaarts vallen, voorwaarts rollen, voorwaarts vallen, achterwaarts vallen én opstaan. Een ideale mogelijkheid om het beweegprogramma te starten waardoor je jouw bewegingsvrijheid: zowel fysiek als mentaal herwint.

Waarom ZekerBewegen?
Het woord zegt het al: ZekerBewegen. Leren en trainen hoe je steviger op je benen staat, je balans verbetert en hoe je veiliger valt en weer opstaat. Ervaren wat een stevige, vaste tred is. Oefenen in het opstaan uit je comfortabele stoel. En leren hoe je ernstige blessures voorkomt door je valvaardigheid te trainen.

Maar ZekerBewegen biedt meer: het is samen op een ongedwongen en gezellige manier bewegen! Met een groep leeftijdsgenoten uit de wijk en onder begeleiding van een specifiek opgeleide ZekerBewegen-instructeur. Elke oefening wordt nauwlettend afgestemd op de mogelijkheden van het individu en/of op een specifieke situatie in of rondom huis.

Het werkt!
Het Kenniscentrum Sport erkent ZekerBewegen als goed onderbouwde sportinterventie: “De oefeningen om veilig te leren vallen en weer op te staan in combinatie met spierversterkende en balansoefeningen zorgt voor een sterke verbetering van de beweegvaardigheden en vertrouwen in eigen mogelijkheden bij de deelnemers.”

ZekerBewegen:

  • wordt gegeven door aikido-, jiujitsu- en judoleraren die zijn opgeleid tot ZekerBewegen-instructeurs;
  • bevat spier- en botversterkende oefeningen, (spel)oefeningen ter bevordering van de balans en oefeningen die bijdragen aan veiliger vallen en steviger opstaan;
  • beoefen je samen andere leeftijdsgenoten.
  • vindt bij voorkeur plaats in de eigen wijk;
  • volgt in diverse gemeenten op een huisscan, waarbij wordt gekeken naar een veilige woonomgeving;
  • is betaalbaar;
  • wordt gezamenlijk afgesloten met een kopje koffie of thee.

Het ontstaan van ZekerBewegen
In onze vergrijzende maatschappij is het aantal heupfracturen als gevolg van een val ontzettend hoog. Geen enkele andere sportbond heeft specialistische kennis in huis over veilig vallen en opstaan, je balans bewaren en zelfverzekerd bewegen: het is de basis voor aikido, jiujitsu en judo. Voor de Judobond nederland redenen om deze expertise te bundelen en te delen.

In 2015 ontwikkelde de judobond in samenwerking met valtrainer Yos Lotens en fysiotherapeut Danny Meeuwsen ZekerBewegen. Kort samengevat bestaat dat uit zes beweeglessen die zijn afgestemd op de beweegmogelijkheden en -risico’s van oudere mensen. De leeftijd van de deelnemers varieert van 60 jaar tot 90-plus.

Meer weten?

Op maandag 25 april 2022 is er een informatie bijeenkomst bij AV weerbaarheid in Aalten.
Inloop is vanaf 10.30 uur en de bijeenkomst start om 11.00 uur.
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via info@avweerbaarheid.nl of neem telefonisch contact op met 06-29817071.

Deel dit bericht met anderen:

Vorig bericht
JBN randori competitie groot succes
Volgend bericht
Japanse Dag
Meer berichten

All round budo

Budo is een verzamelnaam voor verschillende oosterse krijgskunsten zoals judo, jiu jitsu, karate, aikido enz. De verschillende principes uit deze…
Lees meer

Jeugdkamp 2023

Na het succes van vorig jaar, wordt er dit jaar voor de tweede keer een jeugdkamp georganiseerd. Het jeugdkamp zal jaarlijks terugkeren…
Lees meer