NIEUW: Judo in Dinxperlo

AV Weerbaarheid start januari met judolessen in Dinxperlo. Eigenaar en judoleraar Adriaan Veldboom gaat met ingang van woensdag 6 januari in de gymzaal bij basisschool St. Liborius judolessen verzorgen voor jong en oud. In de toekomst zal het lesaanbod uitgebreid worden met weerbaarheidstraining, zelfverdedigingscursussen en Boksend Opvoeden.

Veldboom is begin 2020 gestart met judolessen in Aalten en geeft al 5 jaar lessen in Oosterbeek. ”In Oosterbeek geef ik al vijf jaar tuimeljudo, het is daar de grootste groep. Voorheen begon je met judo op je zesde, nu op je derde en soms al nog eerder, vanaf 2,5. Vanaf hun derde leren de kinderen de basisbeginselen van judo. Vanaf hun zesde wordt de technische kant van judo meer uitgelicht”, aldus Veldboom, die in januari met de tuimeljudo- en jeugdjudolessen begint.

Bij tuimeljudo worden de kinderen de beginselen van judo bijgebracht, zoals kruipen, rollen en iemand vastpakken. Dat op speelse wijze. ”De kinderen worden meegenomen in hun fantasiewereld. Je moet deze groep wel speels benaderen, anders verliezen ze hun interesse.”

Veldboom gaat vanaf woensdag 10 februari 2021 door met jeugdjudo. ”Daarbij gaat het echt om techniek, tijdens deze lessen worden de kinderen voorbereid op het halen van hun banden”, aldus Veldboom, die hen ook wil laten meedoen aan wedstrijden van de Judo Bond Nederland. ”Ik heb me onlangs bij de JBN aangesloten, omdat ik kwaliteit wil. Ik ben ook bezig met het aanvragen van een keurmerk. Dat betekent dat ik een Verklaring Omtrent Gedrag moet overleggen, een pestprotocol en een protocol seksuele intimidatie moet hebben, een vertrouwenspersoon moet aanstellen, dat de accommodatie groot genoeg moet zijn en er fatsoenlijke matten liggen. En ik moet een beleidsplan voor de aankomende drie jaar overleggen. Ik hoop dat keurmerk voor eind dit seizoen te hebben.”

In de nabije toekomst worden de jeugdlessen uitgebreid met lessen voor volwassenen, diverse cursussen op het gebied van weerbaarheid en zelfverdediging. In combinatie met de locatie in Aalten heeft men ook de mogelijkheid om 2x per week te trainen. Dit bijvoorbeeld ter voorbereiding op wedstrijden of op een examen.

Zoals in de krant De Band te lezen is, komt er een speciale kennismakingsactie waar men in januari gebruik van kan maken. Alle kinderen kunnen een maand lang meedoen met de judolessen en krijgen een eigen judopak. Op deze manier kunnen kinderen op een laagdrempelige manier meedoen en kennis maken met de leuke judosport.

Alle lessen van AV weerbaarheid zijn op woensdagmiddag. De tuimeljudo start om 15.00 uur en de jeugdjudo om 15.45 uur. Voor informatie of opgave: 06-29817071 of info@avweerbaarheid.nl.

Deel dit bericht met anderen:

Vorig bericht
Nieuw: Lifecoaching bij AV weerbaarheid
Volgend bericht
Nieuwe lockdown december 2020
Meer berichten

Opening nieuwe dojo

Vanaf maandag 31 mei opent AV weerbaarheid haar eigen dojo / coachingpraktijk in Aalten, aan de Vierde Broekdijk 29. Op…
Lees meer

Outdoor judolessen

De afgelopen weken hebben we met z’n allen met veel plezier in de buitenlucht gesport. De weergoden zijn ons gelukkig…
Lees meer

Jeugdsportdag Oosterbeek

In de voorjaarsvakantie, op vrijdag 19 februari, organiseert AV weerbaarheid leuke activiteiten voor alle kinderen in het basisonderwijs van Oosterbeek…
Lees meer
Menu