Cursus Practical Self Defense

Het is duidelijk dat (zinloos) geweld en andere vormen van agressie hot issues zijn in onze samenleving. Je kunt de krant niet open slaan of je wordt geconfronteerd met een verhaal waar agressie en geweld de boventoon voeren. Het is ook vaak de ‘gewone’ burger die hier onverwacht mee in contact komt en gedwongen wordt te handelen. De PSD (Practical Self Defense) methode werkt vanuit een psycho fysieke benadering. Deze psycho fysieke benadering is vrij uniek en toe te passen bij zowel de jeugd als bij volwassenen. De theorie over ongewenste situaties waarin de zelfverdediging moet worden toegepast, de verschillende vormen en niveaus van zelfverdediging, menselijk gedrag en oorzaken hiervan en de verschillende vormen van communicatie worden toegelicht met sprekende voorbeelden. Daarnaast worden de technische onderdelen van zelfverdediging ruimschoots behandeld. Na het volgen van de PSD cursus heb je een positiever zelfbeeld en sta je sterker in het leven.

PSD methode gaat het puur om de praktische toepasbaarheid van technieken en principes. In de cursus zijn de aanvallen en de technieken zorgvuldig ondergebracht in een uitgebalanceerde methode, waarin de volgende vaardigheden een grote rol spelen:
– Bewustwording van processen in jezelf en in je omgeving;
– Preventief handelen;
– Verbaal handelen;
– Fysiek handelen.

Voor wie is de cursus?
De cursus is bedoeld voor heren/dames vanaf 16 jaar die sterker in hun schoenen willen staan en zichzelf willen leren verdedigen. Je hoeft geen ervaring te hebben met vechtsporten of verdedigingssporten.

Wanneer start de cursus?
De cursus start op woensdag 8 september om 19.00 uur.

Waar wordt de cursus gegeven?
De cursus wordt gegeven in de dojo van AV weerbaarheid in Aalten

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus bestaat uit 6 trainingen van 60 minuten, iedere woensdag van 19.00-20.00 uur inclusief certificering.

Wat kost de cursus?
De kosten van de cursus PSD bedragen € 79,- inclusief bruikleen van materiaal en certificering.

Aanmelden voor de cursus kan via info@avweerbaarheid.nl

Deel dit bericht met anderen:

Vorig bericht
Opening training & coaching praktijk Aalten
Volgend bericht
Japanse Dag
Meer berichten

Japanse Dag

Op zaterdag 2 oktober van 11.30-14.00 uur organiseert AV weerbaarheid haar eerste Japanse Dag. Tijdens de Japanse Dag doen we…
Lees meer
Menu